Hva er EQ e-sigaretter?

En EQ elektronisk sigarett, også kalt e-sigarett, er et batteridrevet elektrisk apparat som brukes til å etterligne følelsen av tobakksrøyking ved å produsere damp som inhaleres. Denne dampen har samme fysiske følelse, utseende og smak som tobakksrøyk, men uten den sterke (og for mange svært ubehagelige) lukten som vanlige sigaretter har.

En e-sigarett består oftest av tre hoveddeler: En batterienhet, en fordampningsenhet og en tank for e-væske. Et munnstykke finnes også, oftest som del av tanken.

Hovedbestanddelen i e-væsken er som oftest propylenglykol, og en liten mengde glyserin. Det er som oftest også en liten promille nikotin blandet i væsken, men den kan også være nikotinfri. Den siste komponenten er smaken, som også kan gi farge og konsistens. Væsken kan ha navn som «nicotine solution», «e-liquid» eller «e-juice». I Norge er den mest brukte betegnelsen «e-væske».

EQ elektroniske sigaretter kan sammenlignes med tradisjonelle sigaretter i forhold til størrelse og opplevelsen av å røyke, og hver sigarett gjennomgår strenge tester for å sikre maksimal kvalitet.

Hvordan virker EQ e-sigaretter?

Når du inhalerer en EQ elektronisk sigarett, blir luftstrømmen «oppdaget» av en sensor som deretter aktiverer et litiumbatteri. Dette aktiverer så et varmeelement som fordamper oppløsningen på aroma-filteret. Det blir videre aktivert et LED-lys i enden av batteriet som etterligner utseendet av en sigarettglød. Aromafilteret slipper deretter ut en simulert røyk – i form av fordampet aroma.

Produserer EQ e-sigaretter ekte røyk?

EQ e-sigarett fordamper væske på samme måte som en luftfukter fordamper vann. Denne dampen, er luktfri og føles som tobakksrøyk, men forsvinner i løpet av få sekunder.

Hvor kan jeg røyke EQ E Sigaretter?

Siden EQ E Sigaretter ikke inneholder tobakk, kan den «røykes», eller dampes som nok er en mer korrekt betegnelse, på mange steder der vanlig sigarettrøyking er forbudt.

Dette inkluderer steder som barer, restauranter, kafeer, flyplasser osv. Noen flyselskaper tillater bruk av elektroniske sigaretter om bord, mens andre ikke gjør det. Mange arbeidsplasser tillater bruk av e-sigaretter, men vær oppmerksom på at dette er opp til den enkelte arbeidsgiver å avgjøre.

Er man usikker på om det er tillatt å bruke elektroniske sigaretter eller ikke, får man leve etter regelen om at det er best å spørre først.

Er en EQ E sigarett mindre helseskadelig enn vanlige sigaretter?

Tradisjonelle sigaretter inneholder tjære, nikotin, karbonmonoksid, og over 4000 kjemikalier, noe som er sterkt helseskadelig, ikke bare for personen som røyker, men også for de i nærheten av den som røyker.

EQ sin elektroniske sigarett inneholder selvsagt hverken tjære, karbonmonoksid eller skadelige kjemikalier.

EQ aromatiske filter inneholder bare vann og naturlige smakstilsetninger som både smaker og dufter svært behagelig.

Hvorfor er EQ e-sigaretter bedre enn andre merker?

EQ e-sigaretter har samme størrelse og ser ut som vanlige sigaretter. Pakken sigarettene kommer i ser dessuten ut som en vanlig sigarettpakke, noe som forsterker følelsen av en ekte sigarett.

For å unngå misforståelser på steder hvor vanlig sigarett røyking er forbudt, så har en EQ e-sigarett blått LED-lys slik at ikke ser ut som om du røyker en vanlig sigarett.

Når du kjøper vår Premuim Box får du også vårt oppladbare etui som kan lade din EQ e-sigarett opptil fire ganger før etuiet må lades på nytt.

Hvilke smaker er tilgjengelige?

Vi har et bredt utvalg av EQ filtre du kan velge mellom, og vi legger til nye smaker hele tiden. Du kan kjøpe alt her på våre nettsider. Foreløpig har vi Golden Tobacco, Pure Tobacco, Ice Tobacco, Cool Menthol, Mexican Vanilla, Sri Lanka Cinnamon og Fuel Energy med aktivt taurin.

Ikke alle foretrekker en tradisjonell tobakk smak, du har kanskje lyst til å prøve noe søtere? Eller enda bedre, hvorfor ikke prøve alle våre smaker og bestemmer selv hvilken som smaker best? Uansett hva du velger, er vi sikre på at du vil finne en smak som passer for deg!

Hvilke ingredienser inneholder et EQ Filter?

EQ Filter inneholder vann og propylenglykol (en vannbasert ingrediens som finnes i mange helseprodukter, legemidler, mat og drikke). Filteret inneholder også naturlige smakstilsetninger såvel som kunstige smakstilsetninger som finnes i mange alminnelige matvaretyper.

EQ filter med nikotin inneholder selvsagt også nikotin. For mer detaljert informasjon om våre ingredienser, kan du ta kontakt til vår kundeservice enten på telefon +46 (0)736 75 16 65 eller på mail; support@eqcigs.com. Vi er til for å hjelpe deg!

Selger dere aromafilter med nikotin?

EQ filter med nikotin finns tilgjengelig i smaker som Golden Tobacco, Pure Tobacco, Ice Tobacco, Cool Menthol og Sri Lanka Cinnamon. Du må være over 18 for å bestille filter med nikotin.

Hvor lenge varer et EQ Filter?

Et EQ Filter tilsvarer omtrent 250 inhaleringer eller 30 vanlige sigaretter. Hvor lenge filteret varer kommer både an på hvor ofte du røyker og hvor mange eller intense trekk du tar av e-sigaretten.

Hvordan endrer jeg EQ filter?

Hvis du er usikker på om filteret er tomt eller ikke, kan du prøve å bruke det med et fulladet batteri: Hvis LED-lyset da fungerer som normalt, men aromafilteret ikke produserer damp, er det på tide å bytte til et nytt filter. Skru forsiktig av det brukte aroma filteret og kast det. Hold deretter EQ batteriet med den ene hånden og skru inn et nytt filter med smaken du ønsker.

Kan jeg bytte ut et halvt brukt aromafilter hvis jeg ønsker å prøve en annen smak?

Ja, det kan du. Hvis du ønsker flere aromafiltre å skifte mellom, går det helt greit å skifte til en ny smak selv om filteret ikke er tomt. Du må passe på at du lagrer det halvbrukte smaksfilteret med munnstykket pekende oppover, for å unngå lekkasjer. Vi anbefaler også at du beholder gummibeskyttelsen og setter den på etter bruk for å forhindre skade på ampullen.

Har EQ filtre en "best før" dato?

Vi anbefaler at du bruker dine aroma filtre innen tre måneder etter kjøp for å få optimal opplevelse. Det anbefales også at du lagrer filtrene på et kjølig og tørt sted.

Hvorfor er det ørsmå dråper av væske i pakken?

Filtrene kan lekke en minimal mengde væske dersom den har blitt hardhendt behandlet under transport.Når vi sender varene våre, prøver vi å minimere risikoen for at dette skjer ved å pakke dem i bobleplast.

Vi fyller alle våre filtre opp til maksimal mengde med væske, og en mindre lekkasje vil normalt ikke påvirke kvaliteten eller livslengden på dine aromafiltre. Hvis det har lekket en smule væske under transport, trenger du bare tørke av den overflødige væsken før du tar filteret i bruk.

Hvis du har flere spørsmål, ta endelig kontakt med vår kundeservice enten på telefon
+46 (0)736 75 16 65 eller på mail; support@eqcigs.com. Vi er til for å hjelpe deg!

Hvordan lader jeg min EQ elektroniske sigarett?

Du kan lade batteriet ved hjelp av vår Premium Ladepakke eller en USB-lader. Det tar ca 1,5 timer å lade batteriet helt opp.

Lading med Premium Ladepakke:

Viktig: Husk å sørge for at Premium pakken er frakoblet før du begynner å lade opp batteriene.

  1. Sett på et ledig EQ batteri i ladesporet til det klikker på plass. Ladesporet er den andre plasseringen fra høyre eller fjerde posisjon fra venstre.
  2. Lyset i enden av batteriet vil lyse for å indikere en riktig tilkobling. Samtidig vil lampen på siden av  Premium pakken lyse rødt for å indikere at batteriet lades.
  3. Når ladingen er fullført, vil det røde lyset på siden av Premium -pakken blinke sakte i fem minutter, og deretter slukke.

Hvis det røde lyset på siden av pakken blinker raskt i noen sekunder, i stedet for å lyse jevnt etter at du har satt batteriet inn i ladesporet, betyr det at pakken må lades.

 

Lading med en USB opplader:

  1. Sett inn det tomme EQ batteriet i USB-laderen og koble deretter til pc. Du kan også bruke veggadapter for å koble til strømuttaket.
  2. Lyset i enden av batteriet vil lyse for å indikere en riktig tilkobling.
  3. Når ladingen er fullført vil lyset på batteriet går ut.

For at du skal få best mulig ytelse fra batteriet gjør EQ oppmerksom på følgende retningslinjer:

  1. Pass alltid på at batteriet er helt utladet før du lader det. Tegn på at batteriet er utladet; lyset på enden av batteriet blinker raskt i ca 10 sekunder.
  2. Sørg alltid for at batteriet blir fulladet før du kobler det fra laderen.
  3. Hvis du vil lagre et fulladet reservebatteri i ladesporet i Premium pakken; sett batteriet i og trekk det litt oppover når ladingen er fullført for å sikre at batteriet er frakoblet.

Hvor lang tid tar det å lade et EQ batteri?

Normalt tar det rundt en time å lade opp et fullt utladet batteri.

Hvor lenge bør et EQ batteri vare mellom hver lading?

Et fulladet EQ batteri skal vare i omtrent 1 1/2 time ved konstant bruk. For en vanlig bruker, betyr dette at et fulladet batteri varer fra en halv til en hel dag. Batteriets levetid avhenger av bruken. For å maksimere batteriets levetid, følg disse enkle forholdsreglene:

Sørg alltid for at batteriet er helt utladet før du lader det på nytt. Et utladet batteri indikeres av LED-lyset når du tar et trekk. Forsikre deg om at batteriet er fulladet før du kobler batteriet fra laderen.

Hvor ofte bør jeg bytte batterier?

For å få optimal ytelse ut av din EQ e-sigarett, anbefaler vi regelmessig utskifting av batteriet. Vi anbefaler at du bytter ut batteriet etter 2-4 måneder (avhengig av bruk) for å sikre den beste opplevelsen og kvaliteten av produktet.

Hvordan vet jeg om min EQ e-sigarett er overopphetet?

Hvis du røyker intensivt på EQ e-sigaretten, er det fare for overoppheting. I slike tilfeller vil LED-lyset blinke to ganger og deretter slås batteriet automatisk av. Dette er en sikkerhetsmekanisme for å sikre at batteriet og aromafilteret ikke blir skadet.

I tilfelle dette skulle skje for deg: Skru batteriet fra filteret og la delene avkjøles i ca 15 minutter.

Hvordan røyker jeg EQ e-sigarett på den beste måten?

Takket være EQ Cigs design fungerer våre e-sigaretter på mange måter som en vanlig sigarett, men på grunn av den elektroniske komponenten, foreslår vi at du følger følgende prosedyre:

Hold sigaretten i en liten vinkel nedover for å sikre at e-væsken er i kontakt med varmeelementet. Begynn med et par korte, lette trekk og øk deretter gradvis til lengre, normale inhaleringer. Med en EQ e-sigarett trenger du ikke inhalere så kraftig som du gjør på en vanlig sigarett.

For best resultat, inhalerer du altså først forsiktig og langsomt, slik at dampen gradvis fyller munnen. Unngå å inhalere for hardt eller for fort, da e-sigaretten fungerer slik at desto kraftigere du inhalerer, jo mindre damp du får faktisk i deg.

Hvordan oppbevarer jeg en montert EQ e-sigarett?

Vi anbefaler at du oppbevarer din EQ  e-sigarett i din Premiumpakke med LED-lyset pekende nedover.

Hvor leverer EQ Cigs sine produkter?

Vi leverer våre produkter over hele verden.

Hvor lang er leveringstiden?

Vi forsøker alltid å sende alle bestillinger så raskt som mulig. Alle ordre som er bestilt før klokken 16:00 blir sendt samme dag.

Leveringstiden til Norge er normalt mellom 3-5 dager.

I tilfelle der leveringen blir forsinket grunnet stor ordrepågang eller lignende, vil vi alltid informere våre kunder om mulige forsinkelser så raskt som mulig. Informasjonen kan du få allerede før betaling i kassen dersom det dreier seg om varer som er utsolgt eller lignende. Dersom det er andre typer forsinkelse vil du få tilsendt en e-post så snart vi får kjennskap til forsinkelsen. Vi bestreber oss på at våre kunder skal ha en så rask og smertefri handleopplevelse hos oss som mulig, og vil gjøre vårt ytterste for at du mottar din bestilling så raskt som mulig.

Hvor mye koster frakten?

Bestillinger til Norge:

Frakt koster kr 29,-. Bestillinger over kr 500,- betaler ingen frakt.
Alle bestillinger sendes med Posten og tar mellom 3-5 dager.

Alle bestillinger før klokken 16:00 sendes samme dag.

Hvem kan bestille EQ Cigs produkter?

EQ e sigaretter er beregnet for eksisterende røykere i alderen 18 år eller eldre.

Hvilke betalingsmåter er tilgjengelige?

I vår nettbutikk kan du betale med kort via Nets og PayPal.

Med Nets kan du betale med Visa / MasterCard

Med PayPal kan du betale med Visa / MasterCard / American Express eller Diners Club.