Hva er God Dampeetikette?

Hva er God Dampeetikette?

E-Sigaretter gir Dampere muligheten til å bruke enhetene deres på steder hvor røykere ikke har lov til å røyke vanlige sigaretter. Men selv om du har lov til å dampe, betyr ikke det at du kan eller bør gjøre det uten å vise respekt.

Etikette på damping refererer til de uskrevne reglene som foreslår noen atferder som Dampere kan følge for å sikre at de ikke opprører eller fornærmer ikke-Dampere. Disse reglene er ikke lover, og Dampere er ikke fullstendig tvunget til å følge dem, men det er god vane å gjøre det.
Det finnes mange gylne regler for godt dampeetikette, men fire av de viktigste er:

  • Følg alltid reglene
  • Ikke bruk damper i folketrange områder
  • Ta hensyn til omgivelsene
  • Ikke Jag Skyer

Følg alltid reglene

Mens flere offentlige steder er mer åpne for Dampere enn for røykere, er det fortsatt flere steder som bannlyser damping eller bare tillater det under spesielle omstendigheter. Hvis du er på et sted som har en klar ‘ingen damping’ policy, eller gitte retningslinjer på hvor du kan dampe innenfor lokalene, følg de reglene som gjelder, uten unntak. Hvis du er usikker på reglene, spør noen som jobber der.

Ikke bruk damper i folketrange områder

Hvis du har lov til å dampe, ikke gjør det i folketrange områder. Dette kan føre til klager fra andre, og det fungerer ikke for noen: folk blir frustrerte, stedet du er blir mer konservativt med retningslinjene deres, og Dampere kan ende opp med å bli fryst ut. Vis alltid respekt når du damper.

Ta hensyn til omgivelsene

Selv om du damper på et område som tillater det, og gjør det med respekt, kan omgivelsene dine stoppe deg fra å dampe. For eksempel; hvis det er barn i nærheten, vil det være best å ikke dampe: akkurat som med sigaretter, er e-sigaretter et produkt for voksne, ikke barn. Hvis du er et sted hvor du er usikker på om damping er greit eller ikke, vurder om det ville blitt sett på som passende å røyke, og fatt en beslutning utfra det.

Ikke Jag Skyer (Cloud Chase)

Jage Skyer (det å blåse ut store og voluminøse dampskyer) har blitt populært blant Dampere, men det bør bare gjøres på bestemte steder. Det ville ikke vært noe problem å Jage Skyer i en Dampbutikk, hvor slik aktivitet er forventet, og de menneskene som er der er mest sannsynlig også Dampere. Men å gjøre det i vanlig offentlighet vil sannsynligvis bare bli møtt med sinne. Slik som damping er oppfattet har i bunn og grunn en sammenheng med hvordan Dampere oppfattes av andre. God dampeetikette gir god refleksjon på e-sigaretter og brukere av e-sigaretter som en helhet, så ha disse reglene i tankene når du nyter en damp.

Bild fra Flickr