Hva de nye e-sigarett lovene innebærer for deg

Nye lover kommer til å påvirke hvordan røykere bruker sigaretter og e-sigaretter i Europa. La oss kikke på hva reguleringene innebærer for EQ Cigs – og for deg…

The Tobacco Products Directive (TPD) eller på norsk, tobakksdirektivet, er et sett lover og forskrifter som er satt sammen av EU. Dette lovverket dekker produksjonen, presentasjonen samt salg av tobakks- og tobakksrelaterte varer. Dermed er e-sigaretter inkludert i TPD.

Nye regler ble presentert i mai 2014. EU ønsker å garantere kvaliteten og sikkerheten av tobakksprodukter for forbrukerne. Dette synes vi er bra! Og vi har til og med maj 2016 på å oppfylle kravene i TPD, så hva er det vi må gjøre?

Hva betyr dette for EQ Cigs?

Senest den 20 November 2016 må EQ Cigs (og alle andre bedrifter som selger el-sigaretter) gi EU informasjon om produksjon, sporbarhet, samt levere dokumentasjon og kvalitetskontroll på våre produkter – inklusiv alt de inneholder. Så vi kommer da til å oppgi lister over ingredienser, informasjon om nikotinstyrke og nikotinopptak samt hvilke deler våre e-sigaretter består av og mye mer.

Hva betyr dette for deg?

Vi har fått månge spørsmål om advarselstekster på pakningene. Dette gjelder kun for tradisjonelle sigaretter. Med hensyn til formen på pakningen så er det kun den smaleste pakningen som kommer til å forsvinne fra markedet. Så du kommer fortsatt til å kunne bruke våre flotte pakninger til til din e-sigarett.

Du kommer fortsatt kunne velge din nikotinstyrke. Så for EQ Cigs innebærer det Regular (18mg), Light (12mg) og Zero (0mg).

Liker du smaken av menthol eller andre smaker? Ta det rolig, du kommer fortsatt kunne velge mellom alle våre smaksvarianger. Forbud mot smakstilsetninger kommer kun til å gjelde traditsjonelle sigaretter og tobakk.

Nå gjør vi dette!

Vi er meget stolte over at vi allerede i dag en så transparent produksjon og leveringskjede som vi har. Vi har også full  kontroll på hvilke ingredienser som finnes i våre el-sigaretter. Derfor hilser vi det nye tobakksdirektivet velkommen! Det er den beste måten å sikre at du som kunde får et kvalitetsprodukt du kan nyte med god samvittighet. Vi mener at alle burde være åpne for regulering ettersom en strengere kontroll vil forbedre både makedet og e-sigarettene som finnes til salg.

Med andre ord, du som er kunde kan slappe av. Vi kommer til å fortsette å følge alle reguleringer som måtte komme,  slik at du som kunde kan fortsette å nyte dine EQ Cigs produkter.

 

Les mer om tobakksdirektivet >